Losse kruiden thee koop je online bij ME Teatime

Kruiden thee

Geen theeplant in verwerkt, maar gemengde kruiden, specerijen en/of gedroogde planten
Voordelen: geen cafeïne, vaak een positieve werking op de spijsvertering en een kalmerende werking op het zenuwstelsel
Advies voedingscentrum: niet dagelijks dezelfde kruiden thee maar wissel af met andere lekkere theesoorten

Bewaar thee in een donker afgesloten blik
Oolong thee kun je het beste zetten op 70-100 °C: op etiket staat hierover meer informatie
Gebruik 2 gram kruiden thee per kopje op 12/15 gram thee per liter
Laat de kruiden thee 5 à 10 minuten trekken m.b.v. een theefilter
Hoewel er in kruiden thee geen theeplant is verwerkt, is het met mate drinken van losse kruiden thee, bestaande uit gemengde kruiden, specerijen, gedroogde planten, super gezond.

De voordelen van kruiden thee: het bevat geen cafeine, het heeft vaak een positieve werking op de spijsvertering en een kalmerende werking op het zenuwstelsel. Het is alleen, aldus het voedingscentrum, niet aan te raden dagelijks dezelfde kruidenthee te drinken maar deze af te wisselen met andere heerlijke theesoorten. Denk bijvoorbeeld ook eens aan losse witte thee en losse oolong thee als alternatief.

In onze webshop kunt je losse kruiden thee kopen online. Ons assortiment wordt regelmatig aangevuld met nieuwe smaken losse thee. Houd de website daarom goed in de gaten.

Hoe kun je losse kruiden thee nu het beste bewaren?
We raden je aan de thee te bewaren in een afgesloten theeblik, zodat de smaak van de losse thee goed behouden blijft. Hier vind je ons assortiment theeblikken.

Hoe kun je losse kruiden thee nu het beste zetten?
Losse kruiden thee kun je het beste zetten op 70 tot 100 °C. Op het etiket van de betreffende thee staat hierover meer informatie.

Gebruik 2 gram losse groene thee per kopje of 12/15 gram thee per liter en laat de thee vervolgens 2 à 3 minuten trekken met een theefilter. Hier vind je ons assortiment theefilters. 

Alle bestellingen worden leuk door ons ingepakt en voorzien van een gratis sample losse thee. Daarnaast worden geen verzendkosten berekend voor bestellingen vanaf 50 euro.

Enjoy!