1. Losse thee is Gezonder

In veel gevallen is er in een theezakje suiker verwerkt. Knip het zakje maar eens open om te bekijken wat er in zit. De kleine witte en bruine bolletjes zijn suikers. Hiervan wordt over het algemeen geen melding van gemaakt op de ingrediëntenlijst. Er wordt gesproken over aroma. 

  1. Losse thee is Kwaliteit

De beste theebladeren gaan naar losse thee. Losse thee wordt met de hand geplukt en gesorteerd, waarbij alleen de beste theebladeren worden geselecteerd. Het plukken en sorteren voor de thee in theezakjes gebeurt machinaal. Er kan dan geen onderscheid gemaakt tussen goede en slechtere theebladeren. Daarnaast wordt thee in theezakjes vermalen, zodat de thee sneller kleur en smaak afgeeft. Hierdoor verliezen bladeren juist veel van hun smaakstoffen.

  1. Losse thee is Divers

Diverse factoren bepalen de smaken en aroma’s van losse thee. Denk aan de verschillende plantages, regio’s, seizoenen, manieren van verwerking. Deze diversiteit is boeiend en perfect voor de fijnproever. Bij thee in theezakjes is er juist sprake van een standaard smaak: theeën van verschillende plantages, regio’s, seizoenen worden daarom gemengd.

  1. Losse thee is Duurzamer

Omdat losse thee niet is verpakt in een theezakje, waar vaak ook nog een soort van plastic in is verwerkt die in je thee terecht kan komen, is het drinken van losse thee, waarbij je gebruik kunt maken biologisch afbreekbare theefilters of van een herbruikbaar theezeefje, absoluut duurzamer.

  1. Losse thee is Voordeliger

Theezakjes lijken vaak goedkoper dan losse thee. Als je echter goed kijkt naar de hoeveelheid van een doosje theezakjes in relatie tot de hoeveelheid die meestal in een zakje losse thee zit, valt het reuze mee. In een doosje zitten 20 zakjes thee, waarmee je 20 kopjes kunt zetten. Met 100 gram losse thee kun je minimaal 50 kopjes thee zetten. Omdat losse thee van hoge kwaliteit is en veel rijker van smaak is, kun je met 1 maatschepje losse thee meerdere kopjes thee zetten.